(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Buchta Rafaello
Potřebné ingredience
*** TĚSTO:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prdopeč
*** POSYP:
- 1 hrnek kokosu
- 1/2 hrnku moučkového cukru
*** TAJEMSTVÍ ŠÉFKUCHAŘE:
- 250 ml šlehačky
Postup přípravy
Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prdopeč. Propracujeme těsto a nalijeme na vytřený a moukou vysypaný plech.
Těsto posypeme smíchaným kokosem a moučkovým cukrem.
Pečeme 30 minut na 170 stupňů, dokud kokos není na povrchu růžový.
Ihned po upečení polijeme šlehačkou, trochu to zasyčí, šlehačka se vsákne do buchty a v tom je to tajemství :)
Těsto posypeme smíchaným kokosem a moučkovým cukrem.
Pečeme 30 minut na 170 stupňů, dokud kokos není na povrchu růžový.
Ihned po upečení polijeme šlehačkou, trochu to zasyčí, šlehačka se vsákne do buchty a v tom je to tajemství :)
Suroviny
V jedné míse smícháme suroviny na těsto, ve druhé na posyp
Těsto vlijeme na pekáč a posypeme kokosem smíchaným s moučkovým cukrem
Až kokos zrůžoví, je buchta upečená
Ihned po vyndání z trouby polijeme buchtu šlehačkou a necháme ji vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HarryPotter
(upraveno)
26. 1. 2012, 15:52
Moučník měl neuvěřitelný úspěch, všichni byli nadšení. Recept mám v oblíbených a už jsem byla požádána o další pečení této andělské dobrůtky. Kokos ve velkém množství nemusím, ale v této podobě je to božská záležitost.
JADOL
(upraveno)
28. 2. 2009, 15:19
MOOOOC DOBRÁÁÁÁÁ J.+
MisaSS
(upraveno)
15. 9. 2008, 23:18
Tak já buchtu už taky vyzkoušela a je opravdu moc dobrá!!!
RaJen
(upraveno)
4. 9. 2008, 17:21
Výýýýýýýýýbornááááááááá, doporučujiiii vyzkoušet !!!!!!!!!! Gáááábi, co fotečky??
RaJen
(upraveno)
4. 9. 2008, 17:21
Výýýýýýýýýbornááááááááá, doporučujiiii vyzkoušet !!!!!!!!!! Gáááábi, co fotečky??